Kotel Mora 674

Rubriky:

Reklama
Kotel Mora 674

Vlastním kotel MORA 674 a v poslední době mám problém s hořákem. Starý(původní) typ jsem nahradil podle doporučení fy.JITERM v Praze novým provedením se dvanácti lamelami a odlitým hliníkovým korpusem. Hořák při činnosti vydává mimo syčivého zvuku proudícího plynu ještě hluboký zvuk, jako když plápolá plamen v kamnech. Pozorováním plamene hořáku je viditelné, že na krajních lamelách plamínek tančí, a to zřejmě působí popsaný zvuk. Občas se stává, že plameny zabloudí vně výměníku. Při tom se zdá, že komín má dobrý tah v porovnání s jiným, kde problémy nejsou. Komínové těleso je vložkováno průměrem 110mm a svislá výška je nejméně 5m. Pohledem jsou viditelné odcházející páry z komína. Před výměnou hořáku byl čistěn výměník a přerušovač tahu a byly odstraněny saze!?! To nechápu, metan hoří na CO2 + H2O, tak kde se vzaly saze? Poradí mi někdo kde hledat problém? Předem dík.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.