Poměr úspor energií na vytápění při změně materiálu????

Reklama
Poměr úspor energií na vytápění při změně materiálu????

Dobrý den,
zajímalo by mě, zda někdo provedl porovnání uspor při změně materiálu obvodových zdí.
Provedl jsem si odhad teplených ztrát a výsledek mě vcelku překvapil. Očekával jsem mnohem větší úspory při přechodu z materiálu s 0,3 W/m2K na 0,2 W/m2K. Celková úspora vychází dalo by se říct zanedbatelně. Ztráty větráním cca 30%, ztráty stavebními otvory cca 30%, ztráty podlahou a stropem cca 20% a cca 20% obvodovou zdí. Z toho vyplývá úspora cca 7% při změně materiálu. Při nákladech na vytápění 30.000,- je roční úspora dejme tomu 3.000,-. Což zejména pokud je vytápěno pevnými palivy nebo dřevem nemá cenu vůbec řešit.
Počítal jsem to dvakrát, čož ovšem nevylučuje možnost mého omylu. Tak jsem se chtěl zeptat, zda někdo tuto problematiku neřešil a nemá nějaký nebo podobný výsledek.

Díky
Mila

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.