Doplnění podlahového vytápění dalším zdrojem

Rubriky:

Reklama
Doplnění podlahového vytápění dalším zdrojem

mám rozestavěnou novostavbu RD který má obvodový plášť postaven z Porfix tvárnic (Tepelný odpor 3,270 m2K.W.). Hodlám zateplit 8 nebo 10cm polystyrenem. V současné době mně projektant na topení zpracovává projekt topení. Větší část domu kromě klidových zón (ložnic) chci vytápět teplovodním podlahovým vytápěním a zbytek radiátory (ložnice v podkroví). Můj problém tkví v tom že ve spodním patře kde bude jen podlahovka mám celkem hodně prosklených ploch (okna a franc. dveře - plast pětikomor skla 1,1). Projektant mně neustále tvrdí že se z největší pravděpodobností budou skla vzhledem k tepelnému rozdílu rosit a přesvědčuje mně k použití konvektorů (Fan coilu) pod těmito okny a dveřmi. Mně se do toho ale vůbec nechce jednak z důvodu finančního a dle informací od známého topenáře tak s problémy ohledně údržby fan coilu. Samozřejmě jsem počítal s tím že bych až budu dělat podlahovku zhustil okruhy pod těmito kritickými místy popřípadě udělal samostatnou větev nataženou pouze pod těmito místy. Můžete někdo poradit zda hrozí ono zmíněné rosení popřípadě jak by se to dalo co nejlépe vyřešit (s ohledem na finance)a nebo odkaz na výrobce konvektorů za rozumnou cenu (zatím jsem našel jen od revelu).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.