Alternativy kotla pre TUV + podlahove vykurovanie

Rubriky:

Reklama
Alternativy kotla pre TUV + podlahove vykurovanie

Dobry den,
chcel som poprosit o radu v mojej situacii: V starsom byte s vlastnym kurenim (ktory nema centralnu dodavku TUV) s plynovou pripojkou idem robit podlahove kurenie. Otazkou zostava ako co najefektivnejsie riesit ohrev TUV v spojeni s ohrevom teplej vody pre podlahovku. Uvazujem tak, ze ak budem mat jeden kotol so zasobnikom pouzivany na ohrev TUV aj podlahovku, tak aspon pol roka z roku nebude efektivny, pretoze v od maja do cca septembra sa kurit nemusi, tj aj keby som vybral nejaky kotol s minimalnym vykonom (napr. 5kW) tak stale to je zbytocne neefektivne pre ohrev TUV. Je jasne ze kotol sa vie sam vypnut ked nezohrieva, ale ako som bol pouceny tak straty pri zap/vyp su vacsie ako ked kotol ide na minimalny vykon (otazkou je, ze aky je minim. vykon). Ja som nakloneny rieseniu - kotol cca 5-20 kW so zasobnikom na cca 45 l vody. Uvazoval som aj nad dvoma kotlami - jeden na podlahovku + jeden so zasobnikom na TUV, ale to budu asi vyssie investicne naklady. Ako (by) ste to riesili vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.