Rekonstrukce kanalizace

Reklama
Rekonstrukce kanalizace

Pane Žabička, příp. další,poraďte mi prosím.
V 4 podlažním bytovém domě z 30.tých let minulého století se má rekonstr.kanalizace.Stávající svody jsou umístěny ve zdi - uvnitř budovy, 2 svody v obvodové zdi.Majitel domu nechce bourat staré svody z litiny v obvodové zdi. Tyto svody chce nahradit novým odpadem z HT,který bude umístěn ve světlíku po celé výšce budovy + ventilační hlavice nad střechou. Z každého patra by se vyvedlo potrubí od přepojených zařiz.předmětů do nového odpadu z HT.Světlík je umístěn mezi 2 budovami, má rozměry cca 1,5x1,0m. Instalatéři toto řešení provedou,vč.izolace, nic není problém.Takto je to domluveno,všichni jsou nadšeni,jen já nesouhlasím. Měla bych se podepsat pod jakýsi malý projekt.Moje základní argumenty - umístění na obvodové zdi (i když vnitřní světlík),materiál není vhodný pro umístění na venkovní zdi,promrzání potrubí, dilatace,záruka za dílo ...doporučují klasickou výměnu, která se neshledává s odezvou.
Toto řešení znám jen z budov v středomořských státech.Sdělte mi prosím Váš názor. Nechci nikomu vyhovovat v "odvážném řešení", citace ČSN a technických podkladů bylo přeslechnuto.Byla jsem v poměru 1:4. Nebo je vše v pořádku?
Zdraví a děkuje Jaroslava.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.