Zkušenosti s bydlením ve srubovém domě z kulatin

JA Jarda @jarda671 před 19 roky10.03.2005 19:09:00
Zkušenosti s bydlením ve srubovém domě z kulatin

Dobrý den,

v současné době rozjíždíme projekt stavby rodinného domu (celoročně obyvatelného), můj sen je srub z kulatin. Důvody pro jsou zřejmé - od zdravotních aspektů dřeva, vzhledu domu, pocitu, až po ekologii.
Při zadání projektu architektovi jsem ale pohořel, on prostě nemá dřevo rád. Proč? Je to prý kýčovité, špatně izoluje teplo, špatně izoluje hluk, neakumuluje teplo atd.
Proto bych chtěl požádat všechny, kteří mají s bydlením tohoto typu zkušenosti o jejich názor. Kdybyste se měli znovu rozhodovat pro srub, byla by vaše volba stejná? Proč?

Děkuji,

Jarda, jižní Čechy

P.S. Architekta měnit nechceme, je to švagr a dělá to zadarmo (snad). Jeho první návrh je moc moc pěkný. Nejde mi až tak o jeho názor, ale trochu mě zaskočila jeho odmítavá reakce. A moje partnerka neví, na čí straně má stát :-).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.