Havarijna situacia.

Reklama
Havarijna situacia.

Obraciam sa na Vás, z odborných kruhov o nasledné rady:
- Vzniklá havarijná situácia prietokového ohrievača vody Mora o výkone 17,5kW ma donutíla pristúpiť ku kúpe nového ohrievača.Nakoľko bola už davnejšie naplanovaná rozsiahlejšia rekonštrukcia bytu (60m2,obyv.4osob.) v podobe zavádzania ustredného kúrenia, som predbežne rozhodol zakúpiť kompletný kotlový systém, t.j. s nepriamym ohrevom a so zasobníkom. Konkretne typy, doporučované predajcom, Protherm Phanter 12 s vývodom do komína a zasobník 58L. V byte su dve odberné miesta, kúpeľna s vaňou a kuchyňa.Metráž vedenia pre TV je nepodstatná,nakoľko má v celkovom súčte do 3m.Moj dotaz znie,či uvedený kotlový systém môže dočasne fungovať len pre ohrev TV, s tým, že sa neskôr napojí na obvod vykurovania.
Druhý dotaz,servisný technik nedoporučil 58L zasobník,ale kotol s priamym ohrevom. Projektant kúrenia, zas opak, presviedčal ma,že plne vystačím aj s Protherm Tiger 12,so 45L zasobníkom. A čo sa tyka kurenia, presviedčal ma o nevhodnosti trubiek do kurenárskeho vedenia z radiatorov, z materiálu Pex-Al-Pex.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.