JAk zateplit místnost nad garáží?

Reklama
JAk zateplit místnost nad garáží?

Chystám se stavět RD (9x11 metrů, štítem do ulice, garáž připlácnutá k domku 7x4 metry(nevytápěná) a nad ní možná do budoucnosti místnost-ne hned, ale chci si tam nachytat pracovnu).
Domek chci stavět z materiálu porfix 36 cm (nebo možná supertherm 40) a počítám s dodatečným zateplením domku kolem 10 cm polystyrenu. Věřím že mě mnozí budete za tuto skladbu obvodové zdi kamenovat (diskuzí jsme si přečetl hodně zde i na tzb-info, ale po zvážení okolností stavby jsem se rozhodl pro tuto variantu.
Moje otázka nyní spočívá v tom, jakou tlustou stěnu udělat pro garáž, a tím pádem do místnosti nad ní?
Docela rád bych garáž udělal pouze z minimální nosné zdi (tloušťka 24 cm nebo 30 cm) a rozhodně bych nechtěl garáž jako takovou zateplovat. No ale jak nyní zateplit podkrovní místnost nad garáží? Rozhodně si strop garáže posadím trošku níže aby se mi vešla do podlahy lepší izolace. Ale co nyní se stěnami- vpodstatě se jedná o štítovou stěnu + asi dva šáry cihel nadstavba. Pokud bych to zateplil zvenčí tak tam vznikne zoubek asi 10 cm (garáž z finančních důvodů zateplovat rozhodně nechci). Jako další varianta se nabízí zateplit tu místnost zevnitř, ale projektantovi se tato varianta nelíbí. Poraďte mi prosím někdo.
Na závěr ješět uvedu proč nechci garáž stavět z 36 (40) zdi a zateplovat. Samozřejmě jsou to peníze, pokud vypustím zateplení garáže (zateplím pouze místnost nad ní) a postavím to z tenčí nosné zdi ušetří se cca kolem 30.000,-.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.