Ecrit v NEDu?Krasny den vsem,
delsi dobu sleduji dizkuze na TZB a mel jsem jasno do te doby, nez jsem sam postaven pred vlastni stavbu:-(. Bohuzel bouram puvodni sendvicovou drevostavbu s venkovnim cetrisem z duvodu 3-leteho totalniho promoceni(hr. stavba bez strechy...) Pokud jsem si udelal vlastni sumu nazoru dobre, prevlada staticky nejuzsi obvodova zed a 15-20cm izolace. Nejvice (nepocitaje drevo) protlacovanou vidim betonovou cihlu, nasledne XXtherm a jako posledni XXbeton. Muj projektant mne "tlaci" do XXthemu (30+15eps). Betonove cihly se mi nezdaji z hlediska vnitrnich instalaci a obecne "zatloukani hrebiku" (i kdyz po pravde to asi neni nejdulezitejsi parametr pro NED). Z hlediska vystavby, vetsi sance k zamezeni tep. mostu (chybne zdeni), nutnosti "mene schopne" stav. firmy a jednoduchosti se mi libi XXbeton, cenou samozrejme Ecrit. Objevil se zde i prispevek o 30cmXXbetonu+18cm EPS jako dobre kombinaci, ktery prekvapive nikdo nekritizoval.... "Prohravam" boj s projektantem o sirku zdi (dle vetsiny TZB bych mel jit jasne pod 30, ovsem u Ecritu to zas takovy rozdil neni...) Zkratka 30cm Ecrit+15EPS, pujde to k sobe? Dekuji za odpoved!