Kotel pro podlahovkuV mém RD očekávám tep.ztráty kolem 6-7kW při -15C. Podle kolegů s ohledem na srovnání s jejich zkušeností s provozem podobně zateplených domů a s přihlédnutím k jejich velikosti to bude méně, snad kolem 4kW. Návrh topení je takovýto: krb.teplovodní vložka + vzduch.rozvody do některých místností v patře, AKU nádrž, topení zatím podlahovka v celém RD, jen asi v garáži a vstupní hale bude radiátor, i když do mě někteří známí "šijou", abych i do ložnice, pracovny a pokojů v patře dal radiátory taky. Děstský pokoj podlahovka určitě, ale u těch ostatních, kde se bude jen spát nebo bude provoz příležitostný by byl možná radiátor lepší, ale já jsem spíše pro podlahovku, které umím "ubrat plyn", takže by mohla místnosti jen temperovat a když by byla potřeba, tak bych přidal. Ale stejně chci topit přednostně v krbu a plynem jen dotápět. Co myslíte, mám dát na známé? Mám za to, že cenový rozdíl nebude nijak dramatický a podlahovka je daleko příjemnější...
Hlavní na co se chci zeptat je ale typ plyn.kotle. Vybral jsem se zásobníkem TUV a uvažoval o kondenzačním Dakonu 4-15kW + zás. 60l za cca 44 000,-, který by byl pro podlahovku ideál, ale ohřev TUV by snižoval účinnost. Teď jsem narazil na "obyčejný" Protherm 3,5-11,5kW + zás. 60l za cca 29000,-. Vyplatí se i přes vyšší cenu jít do Dakonu? Zaplatí se onen rozdíl v ceně kotle za dobu jeho životnosti? Děkuji.