Úzká obvodová zeď a silná izolace

Reklama
Úzká obvodová zeď a silná izolace

Dobrý den, má vize pro plánovanou stavbu RD je použití úzké nosné zdi (zvažuji Citherm CD 29) a k tomu 15 až 20 cm fasádního polystyrenu ( odpor mi vychází R=5,14 resp. 6,49 ). Rád bych slyšel vaše názory na tuto skladbu, výhodou je příznivější cena této skladby (samozřejmě + omítky), vím, že na tomto servru se již někdo o použití těchto cihel zmiňoval. Zajímalo by mě i váš názor na umístění oken, které bych chtěl osadit na vnější okraj cihel. Slyšel jsem, že při větších tloušťkách izolace je vhodné použít nucené větrání s rekuperací, popř. teplovzdušné vytápění, ale o tomto neuvažuji, protože se mi nelíbí že při těchto systémech nemůžu mít v různých místnostech odlišné teploty, takže uvažuji o klasickém radiátorovém okruhu a větrání okny ( 3-sklo). Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.