Topení v RD - plyn nebo elektřina? podlahové, přímotopy...?

Reklama
Topení v RD - plyn nebo elektřina? podlahové, přímotopy...?

Co nevidet se chystam na stavbu rodinneho domu a resim problem s topenim. Prostudoval jsem uz spoustu prispevku na tomto webu, ale nemuzu rict, ze jsem moudrejsi, nez jsem byl, proto si polozim dotaz presne podle sebe a doufam, ze z odpovedi budu schopny so neco vybrat.
Situace: V prizemi je kuchyn s obyvakem 35m2, pokoj 14m2, koupelna+wc asi 6.5m2, predsin 10m2, v patre, ktere zatim nebude obyvatelne jsou 3 pokoje + koupelna (22+13+13+13).
Mam moznost vyuzit plyn, i kdyz vuci plynu mam (mozna iracionalni) averzi a pro jeho porizeni by me musela premluvit fakta (nejspis financni:), jelikoz zavedeni kotel+trubky atd. nejsou zadarmo. Premyslel jsem jak nad ruznymi primotopy, podlahovym vytapenim jak teplovodnim tak elektrickym, na TC asi nejsem dost "alternativni", se solarnima panelama nepocitam:). V podstate stojim na zelene louce, mam v ruce elektrinu a pripadne plyn a muzu si vybrat. Rekneme, ze rozpocet by byl 100.000 (pouze na prizemi) a chtel bych samozrejme snizit naklady na topeni na rozumnou uroven. Co s tim?
S topenim mozna uzce souvisi taky ohrev vody, takze muzete brat ohled i na tento aspekt.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.