Porovnání konstrukcí se stejným R

Reklama
Porovnání konstrukcí se stejným R

Dobrý den, dnes jsem narazil na web Heluz a i když jsem zatím přesvědčen o stavbě konstrukce ve složení cihelný blok CITHERM CD 29 + 20-21 cm polystyrenu, kdy R vychází kolem 6,75 (při ceně cihel.bloku/m2+polystyren = 672 bez DPH)tak mě překvapilo, že při použití bloku od HELUZ SUPERTHERM 30 STI (P8)+15 cm polystyrenu tak se dostanu na R 6,6 (cena cihel/m2+polystyren=758 bez DPH) Maltu jsem nepočítal, ale u Cithrmu ji spotřebuji asi o trochu víc. Překvapilo mě, že se na velmi podobné R dostanu s o 5cm slabší konstrukcí při použití skladby HELUZ. V čem si nejsem jistý, je kondenzace v konstrukci u skladby HELUZ ( u Citherm by neměl být problém). Od(do) jaké teploty přechodu (zdivo-izolace) se počítá, že hrozí tento problém? Která konstrukce je podle vašeho názoru lepší? ( Heluz nemá takovou pevnost v tlaku, ale zase je lehčí, ale bude pravděpodobněji křehčí-problém se sekáním rozvodů v této tloušťce?) Děkuji za každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.