Vrt pro Tepelne cerpadlo a jine dotazy..1.Chtel bych se zeptat, jak hluboky ma byt vrt pro tepelne cerpado a jakym prumerem se vrta? Je takovy vrt necim zvlastni...izolace od vody v cele hloubce nebo neco podobneho? Muj pozemek ma podlozi bridlici uz nekde v 70cm coz mi znemoznuje pouziti slinku.Kde lze koupit vystroj do takoveho vrtu a jak je nakladna??? Mam v projektu dum o tepelne ztrate 7-8KW/m2. Po dlouhem premysleni a pocitani jsem dosel k zaveru, ze Tepelne cerpadlo bude asi nejlepsi zpusob vytapeni, ikdyz jeho navratnost nebude nijak uzasna. Nemam jinou moznost jak vytapet, nez elektrinou nebo tuhymi palivy. Tuha paliva jsou neekologicka, vyzaduji skladovaci prostor a obsluhu. Vytapeni peletkami je drahe a nemam v dosahu zadneho vyrobce.
Dale by mne zajimalo, zda vytapeni tepelnym cerpadlem vyzaduje akumulacni nadrz? Co jsem zde vycetl tak ano. Doporuci nekdo vyrobce? Da se tep. cerpadlem "predtapet" nadrz na TUV?
Jinak bych se chtel ujistit, ze s podlahovym vytapenim opravdu nejsou problemy, co se materialu podlah tyce. Manzelka by chtela plovouci podlahy nebo Novilon. Nebude v tom problem? V nekterych clancich se tvrdi, ze podlahove vytapeni neni vhodne davat do kuchyne.
Je to "blaf" nebo fakt? :)
2. Jeste mam druhou ideu a to Rekuperacni vetrani s dohrevem vzduchu od Atrei. Ohrev by byl elektricky (el.ohrev vody). Z nazoru na TZB jsem, ale ziskal dojem, ze ztrata 7kW je moc
velka na tento zpusob vytapeni.