RD z betonu ? (Základy+Skořepinky-skelet+Spiroll+ PPS)

Reklama
RD z betonu ? (Základy+Skořepinky-skelet+Spiroll+ PPS)

Takže jsem po x-hodinách pročítání tohoto serveru dospěl k závěru, že nejlepší bude postavit RD ze sendvičové k-ce... :c)
Po dalších y hodinách jsem dospěl k tomu, že nosná kostra bude z betonu.
A po dalším špekulování jsem přišel na ideální podobu kompletu.
Pro lepší představu vše uvedu konkrétním příkladu RD cca 8x10m.

Konstrukce - skladby:
1)Základové pasy pouze po obvodu stavby
2)Základová deska běžná tl. (120mm) vyztužená kari sítěmi
3)Obvodové nosné zdivo - betonové skořepinky tl.200mm v nichž zhotovím skrytý ŽB skelet - modulová rozteč podle oken a dveří
4)ŽB věnec + ŽB nadokenní překlady v jedné výškové úrovni
5)Strop Spiroll na rozpětí 8m s nadbetonávkou tl.50mm 6)Schodišť. prostor překlenout ocelovou výměnou

Technologie stavby:
skořepiny na suchou směs cementu s jemnou frakcí písku - náplavy - 1:1 až 1:3 - vrstvička do 1cm - po osazení skořepin si suchá směs natáhne vlhkost ze vzduchu a zatvrdne, dtto pokládka spiroll panelů - nejjednodušší způsob

Nakonec vše zateplit PPS 200mm

Vnitřní omítky - tenkovrstvá stěrka, stropy s přiznanými spárami s plastickou stříkanou omítkou

Rozvody instalací - svislé uprostřed domu šachtou, vodorovné v podlaze, elektro vyfrézovat.

Výhody: akumulace tepla v zimě, v létě chládek, čím starší stavba tím pevnější (normální vlastnost betonu), úspora omítkovin a malty, jednoduchost a rychlost stavby (pominu-li technolog. přestávku na horním líci věnce), homogenita stavby a homogenita tepelné izolace, nízká cena

A teď se vyjádřete...

A.P.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.