Solární kolektorNěkolik let jsem provozoval soustavu pro ohřev TUV solárními kolektory.Sehnal jsem levně staré SP 80 a tak mi asi 10let sloužily.Loni jsem se rozhodl,že staré kolektory nahradím něčím lepším,výkonnějším.Známý mi sehnal kolektor s emisivitou 0,09,plochou absorbéru 1,75m2 s cenou málo nad 9tis.Kolektory mi dovezli a dívám se- boky izolované polystyrenem-EPS,ani zmínka o nějakém atestu,který by potvrzoval to co udával výrobce na svých internetových stránkách.Volám do nejmenované pražské firmy a tam mi řeknou,že v jejich kolektoru polystyren v žádném případě není a atest,ten že mi pošlou.Napsal jsem mail do výše neuvedené firmy,že jsem v jejich kolektoru viděl EPS.Tak mi zavolali,že to není možné.Po kratší debatě si zaměstnanec vzpomněl, že ten typ kolektoru,který mám ,mají vystavený ve firmě.Pak se na půlden odmlčel.K večeru jsem se ho dovolal a tak mi řekl,že to asi EPS bude.A že byl za ředitelem a ten mu řekl,že z boku to nevadí.Prostě podle pravidla,že 1.pan ředitel má vždycky pravdu a nemá-li pravdu platí pravidlo 1.Je to již dva týdny a doposud jsem nedostal ani nějaký atest,že to co jsem si koupil má opravdu ty vlastnosti které byly uváděné na stránkách výše nejmenované firmy.Komu dneska chcete věřit?Nejraději bych jim to vrátil.Co vy na to Vážení diskutující?