Kdo je kdo

Rubriky:

Reklama
Kdo je kdo

Konečně se na fóru objevil odborník, pod pseudonymem Landwolf. Dokonce si povšimnul i mého úletu s živností volnou místo vázané. Omlouvám se. Nejspíš má trochu času navíc, třeba je doma v rekonvalescenci a nudí se. Anebo má jen dobrou vůli pomoci.

Ale k věci. Bohužel takových odborníků, kteří se tím dokonce i živí je málo. Hýčkejte si je. Já jsem se bohužel setkával s „odborníky“ kteří neměli ani znalost fyziky osmé a deváté třídy ZŠ. Co si myslet o odborníkovi, který nezná chemický vzorec metanu (zemní plyn), přijde na uvedení spotřebiče do provozu a má na to, trochu to přeženu, šroubovák. Potřebné jsem mu půjčil, ale bez efektu, protože tomu přezkoušenému a certifikovanému odborníkovi splývaly pojmy, jako teplotní spád na kotli a na výměníku.

Já sám jsem serviceman (bývalý) na profesionální i spotřební elektronice a vždycky jsem razil teorii, že serviceman musí být odborně na výši, proškolený, u elektrikářů je to ta padesátka, pro OSVČ § 8. A byl jsem za blbce, když jsem se učil na zkoušky a četl normy, protože jiní zaplatili, nikam nešli a tentýž certifikát dostali domů poštou. Když jsem se snažil těm mladším něco vysvětlit, tak mě neposlouchali, proč si rvát do hlavy obvodovou techniku, když stejně většina závad jsou studené spoje a stačí vyšprajcovat tuner o chladič klínem z plastu a je vyděláno! A to není vtip, ale konkrétní oprava, kterou zachytil a pro výstrahu zveřejnil jeden kolega, moderátor podobného fóra. V době, kdy jsou slušné servisy vláčeny mediálně za to, že něco opravily dráž, než jakýsi kutil, protože měnily opotřebené díly za originální a nové, kdežto kutil tam rval něco z vraků, v době kdy se dá cokoli zaplatit, včetně vysokoškolského diplomu nebo certifikátu způsobilosti, věřte servisu, který v mnoha případech k zákazníkovi přistupuje jako k dojné krávě. Zkuste odmítnout zaplatit servisu, když váš kotlík stávkuje a venku je patnáct pod nulou. Zákazník je poměrně snadno vydíratelný a v této branži, servisní činnosti na plynových spotřebičích je vydán na milost-nemilost opravně. Určitě je mnoho solidních firem, ale lidé na opravy nemají dostatek financí a hledají alternativní cesty, které ovšem mnohdy vedou do pekla. Ví někdo jak z toho ven?

A na závěr. Ta výměna kompletní armatury, tedy plynové i vodní z typu M371 na typ M370 mi usnadnila život, mám karmu zabudovanou tak, že výměna za jiný typ by znamenala šáhnout do obkladů. Byla mi doporučena odbornou firmou, KOVOSERVIS - plyn, spol. s ro. Laubova 4/1689, Praha 3. Vše k plné spokojenosti funguje třetí rok.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.