TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Zdravím,
jsem ve fázi výběru obvodového zdiva.Po přečtení diskuzí na tomto fóru jsem nakloněn variantě sendvičové konstrukce-200mm betonová skořepina+ 15cm VNĚJŠÍ izolace.Tvárnice jsou z firmy Jihotvar nebo Neico.
V podstatě je to obdoba Veloxu, ale bez dřevoštěpky.Jak ale vést v obvodovém zdivu el. vedení,zasekávat krabice,rozvod vody,atd.?Většina výrobců tvárnic popisuje tento systém pouze s vnitřním zateplením....
Původně jsem zamýšlel variantu 30cm STI Supertherm+12cm zateplení, ale tam mám pochybnosti ohledně rosného bodu ve zdivu.U systému MED mě nevyhovuje PPS z vnitřní strany.
Prosím o Vaše názory na skladbu 20cm skořepina+15 izolant z vnějšku.Jednalo by se o podkovní RD 8,5x 9,5m.Zejména uvítám názor diskutujícího Mara Mara Děkuji.Bob.
Pro HonzuR: Váš nekritický obdiv k Západu (APC) Vám docela závidím, jen aby Vám vyržel. To, že tuto firmu nezajímá…
před 20 roky
Mohl by jste mi prosím poradit jak třeba jednoduše zapnout APC Smart 400i bez napětí na vstupu? ----------- Zkuste…
před 20 roky
Netvrdím však že jsem nejchytřejší a tak si rád nechám poradit i od amatéra pokud jen neplácá nesmysly. Co je na tom…
před 20 roky
93 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení