betonová skořepina

Reklama
betonová skořepina

Zdravím,
jsem ve fázi výběru obvodového zdiva.Po přečtení diskuzí na tomto fóru jsem nakloněn variantě sendvičové konstrukce-200mm betonová skořepina+ 15cm VNĚJŠÍ izolace.Tvárnice jsou z firmy Jihotvar nebo Neico.
V podstatě je to obdoba Veloxu, ale bez dřevoštěpky.Jak ale vést v obvodovém zdivu el. vedení,zasekávat krabice,rozvod vody,atd.?Většina výrobců tvárnic popisuje tento systém pouze s vnitřním zateplením....
Původně jsem zamýšlel variantu 30cm STI Supertherm+12cm zateplení, ale tam mám pochybnosti ohledně rosného bodu ve zdivu.U systému MED mě nevyhovuje PPS z vnitřní strany.
Prosím o Vaše názory na skladbu 20cm skořepina+15 izolant z vnějšku.Jednalo by se o podkovní RD 8,5x 9,5m.Zejména uvítám názor diskutujícího Mara Mara Děkuji.Bob.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

93 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.