Regulace vytápěníZdravím, řeším úpravu projektu vytápění pro řadový RD (uvnitř řady) stavěný developerskou firmou. Řada stojí severojižním směrem, tj. okna jsou na východ a západ. Tepelná ztráta při -12 stupních okolo 7 kW. Ve standardu je navržen Protherm Panter 12 kW s 95 litrovým boilerem a jakýmsi zatím blíže neurčeným pokojovým termostatem Honeywell nebo jak se to píše. Na všech radiátorech termostatické ventily (vyjma pokoje, kde je termostat. No a já bych rád zjistil, co je lepší:
1) Nechat to takto.
2) Přidat ekvitermí regulaci.
3) Vynechat i pokojový termostat, nechat všude termoventily a regulaci provádět na kotli na konstantní teplotu vody? Na obdobu bodu 3 jsem zvyklý z paneláku - teplota vody v topení je odhadem přes 50 stupňů a termoventil určuje, jak velká část radiátoru je teplá.
V případě ekvitermní regulace bych se rád, co by mi přinesla. Úsporu plynu? Umějí pokojové termostaty říct kotli i něco jiného než zapnout/vypnout - např. "hřej na 40 procent"?
Na značce kotle ani jiné techniky netrvám - rád si dám poradit, pokud se najde něco lepšího.Díky. David Lebeda