Regulace vytápění

Reklama
Regulace vytápění

Zdravím, řeším úpravu projektu vytápění pro řadový RD (uvnitř řady) stavěný developerskou firmou. Řada stojí severojižním směrem, tj. okna jsou na východ a západ. Tepelná ztráta při -12 stupních okolo 7 kW. Ve standardu je navržen Protherm Panter 12 kW s 95 litrovým boilerem a jakýmsi zatím blíže neurčeným pokojovým termostatem Honeywell nebo jak se to píše. Na všech radiátorech termostatické ventily (vyjma pokoje, kde je termostat. No a já bych rád zjistil, co je lepší:
1) Nechat to takto.
2) Přidat ekvitermí regulaci.
3) Vynechat i pokojový termostat, nechat všude termoventily a regulaci provádět na kotli na konstantní teplotu vody? Na obdobu bodu 3 jsem zvyklý z paneláku - teplota vody v topení je odhadem přes 50 stupňů a termoventil určuje, jak velká část radiátoru je teplá.

V případě ekvitermní regulace bych se rád, co by mi přinesla. Úsporu plynu? Umějí pokojové termostaty říct kotli i něco jiného než zapnout/vypnout - např. "hřej na 40 procent"?

Na značce kotle ani jiné techniky netrvám - rád si dám poradit, pokud se najde něco lepšího.Díky. David Lebeda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.