Sirka izolacie a sirka stenyPrestudoval som si vsetky prispevky ohladom vystavby NED. Rozhodnuty som stavat z Ytongu a na zateplenie chcem pouzit EPS.
V com vsak nemam jasno je hrubka steny. Rozhodujem sa medzi dvoma variantami: 25cm Ytong P4-500,20cm EPS,druha varianta: 30cm Ytong P2-400,15cm EPS.
Zatial sa mi javia tieto nevyhody prvej varianty: nutnost salovania stuzujuceho venca, ziadne rozvody by sa nemali zasekavat do steny,okna su viacej zapustene v stene
Vyhody prvej varianty: lepsie R steny, rosny bod je vzdy v izolante,tazsi Ytong P4-500 ma lepsiu akumulaciu tepla
Nevyhody druhej varianty: rosny bod v urcitych pripadoch v murive,nizsia akumulacia, m2 steny vyjde o nieco drahsie
Vyhody: lepsie sa pracuje s tensim EPS,lacnejsie kotvy,okna nie su ako strielne,rozvody sa mozu scasti zasekat do steny,jednoduchsie salovanie venca
Teraz by som prosil, aby ste sa k tomu vyjadrili,pripadne doplnili zoznam vyhod a nevyhod jednotlivych variant a pomohli mi tak k spravnemu rozhodnutiu. Na ine materialy ma neprehovarajte, v tom som uz rozhodnuty.