Hromozvod a odkvapy pri väčšej hrúbke zatepleniaS klampiarom a elektrikárom teraz riešime dva detaily, ktoré budú montované cez zateplenie. Je to pre nich trochu neštandardné, lebo s hrúbkou zateplenia nad 10cm ešte nerobili (budeme zateplovať 16cm PPS). Chcem sa spýtať aké máte s riešením týchto detailov skúsenosti:
1) Hromozvod sa štandardne dáva pod zateplenie do chráničky v murive. Musí však byť urobená aj revízna skrinka, kde sa dá hromozvod rozpojiť. Ako to riešiť čo najlepšie? Je to predsa tepelný most. Napadlo ma vysekať do múru o niečo väčší otvor, obložiť ho aspoň napr. 2cm XPS a inštalačnú krabicu vlepiť do tejto "vaničky" z XPS.
2) Ako upevniť zvody z odkvapovej rýny cez hrubé zateplenie? Šróby k objímkam na zvody majú štandardne najväčšiu dĺžku tuším okolo 20cm, čo je málo. Pri 16cm izolácie by som to najradšej ukotvil aspoň 10cm do muriva, zvod je pár cm od steny, čiže potrebuje minimálne 30cm kotvu. Neviete mi doporučiť nejakú kotvu napr. od Halfen alebo Fischer, ktorá by bola na to vhodná? Odkvapový sýstém je od K&J&G a je z medi.
Ďakujem.