Klasický versus kondenzační kotel

Reklama
Klasický versus kondenzační kotel

Zdravím,
v projektu domu mám projektováno radiátorové vytápění se spádem 70/55, tepelná ztráta domu okolo 7 kW. Montazni firma navrhuje jako standardni reseni kotel Protherm Panter 12 kW. V nedavnych diskuzich jsem se dozvedel neco o uskalich a limitech regulace kotlu Protherm (pokojovy termostat jej umi jen zapinat a vypinat). Proto jsem koukal na kondenzacni kotel Dakon KZ15R spolu s 100l boilerem. Ja mam teplotni spad, ktery je na kondenzacni kotel vysoky, ale:

1) Uvedeny Dakon nechci kvuli kondenzaci, na te mi nezalezi, ale kvuli moznosti plynule regulace pokojovym regulatorem. Vadi kotli provoz s vysokou teplotou zpatecky?

2) Ekviterm by mohl teplotu zpatecky po vetsinu roku drzet primerene nizko.

3) Je to snad jediny kotel za rozumnou cenu, ktery by mohl umet od termostatu prijmout jiny pokyn nez on/off a ma spodni vykon pomerne nizko.

A me by zajimaly nazory na to, zda ma smysl uvazovat o tom, nahradit Panthera timhle Dakonem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.