Dobrý den, mám pár otázek k parametrům porobetonu. Jedná se mi o jejich vlatnosti a rozdíl mezi popílkovým (šedý)a pískovým porobetonem (bílý)
1. Který z těchto typů má lepší tepelně izolační vlastnosti
Někde psali že bílý (zase v polských poradnách psali že popílkové v teste vycházejí lépe při stejném typu. Např. 400,).
Např. porobeton- vše 400:
Ytong má k=0.11 při 6%,
Prefabet BielskoB má k=0.093 při 6% dle sdělení výrobce
Při testech jim vychází prakticky pro bílý k=0.120-0.130 a pro šedý popílkový k=0.105-0.120
Máte někdo tedy stejné informace a zkušenosti??
2. Jak je to z aktivitami Ra 226. Pro popílkový jsou udávané hodnoty jsou Ra=cca60 a pro pískový - bílý je Ra=40. Je to moc velký rozdíl když norma uvádí Ra max=120. Má vůbec smysl toto brát v potaz?
Děkuji.
Na této adrese: http://www.i-ekis.cz/?idp=5710 Dotaz radek 26.08.2007 19:49 Dotaz Dobrý den, chci stavet RD z…
před 11 roky
Pokud stavite NED (15cm EPS se udava jako ekonomicky nejefektivnejsi varianta), tak bych asi volil kondenzacni kotel a…
před 16 roky
Já to myslím s tím vodním chlazením vážně - běží mi tak doma 2 PC!
před 16 roky
31 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení