Izolace fasády....

Reklama
Izolace fasády....

Tak jsem zde pročítal různé diskuze na téma izolace fasády a sledoval boj mezi materiály polystyren proti vatě a pokud už se někdo shodnul na některém z materiálu,tak nastal problém s tím,jakou tlouštku zvolit.5 cm? 10? 15? no radši 30cm...... Proč to píšu? Rozhodli jsme se,že až dokončíme doma vnitřní rekonstrukci domku, tak že obložíme fasádu palubkami.Dřevěné obklady se nám líbí a palubky budeme mít za velmi příznivou cenu.Na dvorku máme asi 10 m3 desek a u švagra stolařskou dílnu :-) Když už budu vyrábět rošt na uchycení palubek,přemýšlel jsem , že ho využiji a vyplním ho 5cm tlustou vatou Rockwool.Pak nechám 2cm mezeru,natáhnu parofolii a dokončím obkladem z palubek.Jedná se tedy o provětrávanou fasádu.Domek je z roku 1924 a je postaven z pálených bločků JESTAV.Rozměr bločku je 30x15x15 a obsahuje dvě duté díry.Tlouštka stěny je 45cm,poze z jihu je jen 40cm.Na nadezdívku podkroví jsme použili bloky PORFIX tlouštky 37cm.Izolace krovů je provedena vatou THERMOLAN 14+5 cm a stopy 16+5 cm. Okna jsou v přízemí zdvojená,s tím,že venkovní sklo je Ditherm K 1,4 a v podkroví jsou Dithermy K 1,1. Topíme dřevem za pomocí kotle ATMOS (dřevoplyn). Již v současné době musím uznat, že v létě máme doma chládek a to i v podkroví (i díky tomu,že zde není žádné střešní okno) a v zimě není problém udržet příjemné klima i při největších mrazech.
A ted dotaz, myslíte že má cenu provádět zateplení fasády postupem , který jsem popsal výše a že tlouštka izolace 5 cm je dostatečná? Myslím si,že je to určitě lepší jak nic a izolace 20cm se mi zdá celkem zbytečná.Jaký máte názor na provětrávanou fasádu? U starších domů se mi zdá lepším řešením ,než kontaktní at už polystyrenem nebo vatou. Děkuji za vaše odpovědi a názory. Zdeněk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

36 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.