Vytapeni rd ?

Reklama
Vytapeni rd ?

Dobry den, procitam jiz dlouho tyto diskuse ale o moc chytrejsi nejsem - spise z prehrsle informaci jsem vice zmateny. Je tady hodne odborniku a proto Vas chci pozadat o rady pri rekonstrukci a pristavbe rd. Jiz jsem presvedcen o potrebe zatepleni, min. 10 ale spise 12 cm. Projekt mam na plyn+radiatory, ale ted skutecne nevim.

Fakta jsou tato:
- puvodni rd je z roku 1924, obvodova zed cihla 45 cm, rozmery 6x10 metru (soucasne vytapeni 6 KW primotopy, ktere to neutahnou + kamna)
- pristavba 4x10 metru z porothermu 30
- podkrovi 10x10 metru - zatim nebude realizovano
- ztraty spocitane na 10,5 KW

Jak tedy vytapet ? Jsem pro radiatory ale dnes mne zaujala podlahovka EuroCalor (zvladl bych to sam ?) - chci mit lamino podlahovku, dlazbu ne.
Tepelne cerpadlo vzduch/voda je min. za 300T (krome tc pana Zeravika, ale je prece jenom bez instalace :-(( a navic nez to zateplim, tak to par let potrva (nejsou $$$). Plyn a elektrina neustale zdrazuji a razantne zdrazovat budou. Salave panely, elektroakumulacni kotelna,... ??? Na uhli nebo drevo nemam zadny prostor.

Dekuji za kazdou radu !!!
David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.