plyn. potrubí a zateplení

Rubriky:

Reklama
plyn. potrubí a zateplení

Prosím o radu toho, kdo rozumí plynu. Když jsem žádal o stavební povolení, řešilo se, jak dotáhnu plyn ke kotli a sporáku. Projektant navrhl nejkratší trasu od HUP k domu (plast), pak potrubí vystoupá nad sokl (ocel poplastovaná) a v drážce nad soklem vede zvenku ocelové potrubí. Že se bude zateplovat, to věděl. Na stav. úřadu měli k tomu výhrady, že pod EPS jsou dutiny a že by se mělo potrubí před zateplením zazdít nebo zahodit. Ještě mi napsali, abych ho natřel žlutou barvou. Revizní technik mi udělal revizi, o budoucích možných úpravách se ve zprávě ale nepíše. Na otázku, co mám a můžu udělat, mi sdělil, že potrubí nemusím ani natírat, ani zazdívat, ani zahazovat, můžu na něj nalepit rovnou EPS. Ale že to udělat můžu. Teď jsem zažádal o kolaudaci a už mi bylo sděleno, že budu mít problémy. Ale na úřadě se změnili lidi a evidentně mají jiný názor a zatím nevědí. Chtěl bych vědět, jak to tedy má správně být a v jakých podkladech (normách) se to dá vyčíst, kde třeba a Netu se to dá stáhnout. Stejně asi skončím u projektanta nebo revizního technika, ale rád bych se v tom trochu zorientoval. Předpokládám, že je to jednoznačně dáno a že každý si normy nemůže vykládat po svém. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.