ještě dotaz pro p. mara mara

Reklama
ještě dotaz pro p. mara mara

2 mara mara: v souvislosti s debatou o nutné tl. obv. nosných zdí jsem se chtěl zeptat, zda by bylo lepší použít místo skořepinky (BST 15) a armovat skryté sloupky v rohových tvárnicích, které to umožňují, ztracené bednění 15cm - např www.ekobet.cz ZB15 (9ks/m2) a dle statického posudku vylít beton. směsí, nebo např liaporbetonem + vyztužit pruty???? ZB jako takové je vibrolisované, takže nebude příliš nasákavé (narozdíl od hutného betonu uvnitř) jde mi o to, zda je reálné použití betonu, které by zajistilo únosnost, ale i prodyšnost (při vnitřním zateplení....) nebo je to celé NESMYSLNÁ úvaha ?????? Staticky snad nemůže být problém, když funguje MED s 15cm betonu, tohle musí taky....i když ve mne vrtají pochybnosti. MED je "zateplen sám sebou" zvenku, já bych chtěl zateplit zevnitř a nevím, co by tahle skladba udělala s bilancí vlhkosti v konstrukci, což je sice spočítatelné...ale Přece jen železobeton není cihla ani skořepina... tak jak ...??? ;-o

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.