Jak odizolovat balkon nad arkýřemPoraďte prosím jak tepelně odizolovat balkon nad arkýřem.
Stavební situace je následující:arkýř nad který bude posazen stropní panel který vytvoří balkon. Balkon ovšem bude širší než arkýř o cca 1 metr z každé strany.Obrázek najdete na http://forum.living.cz/read.php?144,1282… Balkonový panel je odizolován od vlastního stropu polystyrenem 10 cm (viz obrázek) a od místnosti polystyrenem 12 cm (viz obrázek). Problém je ten, že nevím jak odizolovat balkonový panel v oblasti věnce.
V současné době mám osazeny betonové překlady mezi nimiž je 5 cm polystyren a nad překlady vešla ještě jedna řada plných cihel mezi nimiž je zase 5 cm polystyrenu (viz obrázek). Věnec domu bude v oblasti skrytého průvlaku nad arkýřem (ve stropě, na obr. označeno 3) Nyní ale arkýř potřebuji také stáhnou věncem (na obr. označeno jako věnec) a napojit do hlavního věnce. Bojím se ale tepelného mostu a promrzání směrem balkonový panel-věnec arkýře. Zvenčí bude domek zateplen ještě cca 8 cm EPS, ale v oblasti balkonu to nepůjde. Poraďte jak situaci vyřešit, jsme ochoten i bourat (např.tu řadu plných cihel nad překladem). Napadá mě napříkladdát do věnce arkýře zevnitř cca 8 cm polystyrenu ale stejně to zkrze tu plnou cihlu bude slušný tepelný most.Dále mě napadá nějaký teplý beton, ale nevím zda existuje.
Díky za rady