Jak odizolovat balkon nad arkýřem

Reklama
Jak odizolovat balkon nad arkýřem

Poraďte prosím jak tepelně odizolovat balkon nad arkýřem.
Stavební situace je následující:arkýř nad který bude posazen stropní panel který vytvoří balkon. Balkon ovšem bude širší než arkýř o cca 1 metr z každé strany.Obrázek najdete na http://forum.living.cz/read.php?144,1282… Balkonový panel je odizolován od vlastního stropu polystyrenem 10 cm (viz obrázek) a od místnosti polystyrenem 12 cm (viz obrázek). Problém je ten, že nevím jak odizolovat balkonový panel v oblasti věnce.
V současné době mám osazeny betonové překlady mezi nimiž je 5 cm polystyren a nad překlady vešla ještě jedna řada plných cihel mezi nimiž je zase 5 cm polystyrenu (viz obrázek). Věnec domu bude v oblasti skrytého průvlaku nad arkýřem (ve stropě, na obr. označeno 3) Nyní ale arkýř potřebuji také stáhnou věncem (na obr. označeno jako věnec) a napojit do hlavního věnce. Bojím se ale tepelného mostu a promrzání směrem balkonový panel-věnec arkýře. Zvenčí bude domek zateplen ještě cca 8 cm EPS, ale v oblasti balkonu to nepůjde. Poraďte jak situaci vyřešit, jsme ochoten i bourat (např.tu řadu plných cihel nad překladem). Napadá mě napříkladdát do věnce arkýře zevnitř cca 8 cm polystyrenu ale stejně to zkrze tu plnou cihlu bude slušný tepelný most.Dále mě napadá nějaký teplý beton, ale nevím zda existuje.
Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.