Výpočet tepelných ztrát

Reklama
Výpočet tepelných ztrát

Dobrý den,
včera jsem počítal tepelné ztráty mého domu a vyšlo mi, při teplotním rozdílu +21 a -18 stupňů (tedy 39°), necelých 6kW tepelné ztráty a cca 2,5kW ztráty větráním. Jelikož stěny nejsou dodatečně zatepleny-pouze thermy, přijdou mne vypočtené ztráty podezřele malé. Byl bych rád, kdyby mi někdo mphl říci, zda tyto ztráty odpovídají skladbě a velikosti stavby či jsem musel někde udělat chybu.
Dům je celopodsklepený, sklep nevytápěný, ale je tam kotel, s obytným podkrovým, rozměry z.desky 9x10m a jednoduchá sedlová střecha) Podlaha nad sklepem s izolací 7cm polystyren, podkroví 20cm vaty, okna plast se sklem R=1,1 - celkovou jsem bral R=1,4 (25m2)a stěny jsou Heluz 36,5STI (R=2,9) s minimálními spárami (160m2).
Po "objevení" tohoto fora jsem se rozhodl časem zdivo ještě zateplit a pokusit se změnit RD na NED.Bodužel už mám vyzděno z toho z čeho mám, tak nemohu zvolit sendvič. Děkuji. D.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.