zateplenie sikmej strechy s rovnym podhladom

Reklama
zateplenie sikmej strechy s rovnym podhladom

RD ma sikmu strechu s uhlom cca 10 stup. s rovnym podhladom (krov je z priehradovych drevenych nosnikov v tvare trojuholnika). Pri vypocte tep. strat mi bolo zdoraznene, ze zateplit treba aj sikmu stranu strechy (min 5cm medzi krokvy) a vodorovnu (cca 15cm). Priestor medzi vodorovnym podhladom a sikmou strechou je nevyuzity, v najvyssej casti ma cca 1m, v najnizsej cca 20cm. Otazka je, ako a cim zateplit. Vodorovny podhlad by som chcel 10cm EPS medzi krokvy + 5cm priecne cez krokvy, presietkovat a naniest omietku (vyhnem sa sadrokartu + EPS je dobra izolacia). Otazka je, ci tam treba niekde zabudovat parozabranu (sam EPS je tazko paropriepustny, pricom nad vodorovnou izolaciou je este dostatocny priestor). Ako sa bude spravat EPS pri malych pnutiach drevenych nosnikov - nebudu vznikat praskliny, resp. bude to lepsie alebo horsie ako pri sadrokartone.
2. izolacia sikmej casti - co je lepsie pouzit, EPS alebo vatu? Pocul som nazor, ze EPS sa velmi do striech nepouziva z dovodu "pomaleho miznutia" materialu posobenim velkej teploty v streche, hlavne v letnych obdobiach.
Posledna otazka - aku hlavnu funkciu ma parozabrana - kvali zabraneniu prenikania vlhkosti z obytneho priestoru do izolacie strechy - ak to je hlavny dovod, je potrebne pouzit parozabranu v pripade EPS izolacie (EPS je nenasiakavy). Dakujem vopred za vsetky prispevky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.