Volba plastového profilu okna a zaskleníVážení mám další dotaz navazující na můj příspěvek http://forum.living.cz/read.php?144,1285… most pod komínem a centrální nosnou zdí) a tím je výběr plastového profilu a zasklení oken:
Výpočet tep. ztrát byl proveden na okno z profilu gelen S 8000 IQ se standardním zasklením 2 sklo, argon, U=1,1(ztráta 4,6kW).Pro ověření bylo dosazeno 3 sklo-snížení na 4,3kW-úspora 300W(plocha oken celého domu i s rámy cca 30m2).
Některé vyhledané profily se zasklením 2 sklem některé možno i s 3 sklem:
typ: Gelan S 8000 IQ ,6 komor,šíře 70mm, U= 1,2 profilu udávané dodavatelem
S 7000 IQ ,5, 74, 1,3
Deceunick ZENDOW ,5, 70, 1,267
Horizont PS penta ,5, X, 1,3
Thysen Prestige AD,5, X, 1,1
Salamander GAMA ,5, 76, 1,1
Elegant, 5, 76, 1,3
Rehau Thermo Design ,4, X, 1,5
Internova 6000 ,6, 80, 1,08 (3 těsnění)
VEKA Topline AD 70. 5. 70. X
KBE 70MD .5 .70. 1,25
Některé údaje U uváděné výrobcem pro 5-ti komorové systémy vypadají jako zaměněné s U 2 skla, ale udávám hodnoty jak jsou uvedeny na příslušných www.Hodnoty označené X jsem nenašel, ale asi budou srovnatelné s konkurencí.
Zajímá mne Váš názor, zda použít více než 5 komor(Gelan a Internova) a 3sklo viz. výpočet výše a nebo 5 komor a 2 sklo U=1,1. Dále mne zajímají Vaše praktické a technické zkušenostis jednotlivými typy profilů, jejich kvalita, životnost, barevná a tvarová stálost při jednostranném venkovním barevném provedení, větrání-mikroventilace,systém větrací klapky v profilu, životnost na skle nalepených dělících lišt a pod.Pro skla použiji plastový nebo nerezový rámeček.Protože každý výrobce vychvaluje to své řešení profilu použité větrání a technické parametry svého okna a i při čtení různých diskuzí a článků je mnoho názorů snad tady bude možnost částečně získat ucelenější názor.Neuvažuji s použitím profilů typu VEKA Topline Plus(U=0,74), protože hledám pro vzpomínaný dům technické optimum za rozumnou cenu srovnatelnou s dosaženými energetickými úsporami a né přemrštěné maximun technických parametrů bez reálné návratnosti.Děkuji. S úctou Chaloupek