Krbova vlozka s akumulacni obezdivkou ?

Reklama
Krbova vlozka s akumulacni obezdivkou ?

Premyslim o variantach kachlova kamna / krbova kamna nebo zdeny krb. Kazde z reseni ma sve vyhody a problemy, nakonec se mi zda jako nejvhodnejsi kombinace krbove vlozky s masivni obezdivkou fungujici podobne jako kachlova kamna. Melo by to vyhodu snadne stavby (i amatersky) a nizsi ceny proti klasickym kachlovym kamnum a zaroven by se jim to funkcne blizilo zdravejsim salavym teplem (nepracovalo by to jako bezny teplovzdusny krb) a akumulacnimi vlastnostmi. Zaroven bych mel velka prosklenna dvirka a moderni jednoduchy design. Nemate nekdo zkusenosti s podobnym resenim ?

Moje predstava je litina jednoplasta vlozka bez vzduchove mezery, obestavena plne cca do vysky pripojeni komina a pak rouru komina (nejlepe zamerne delsi nebo se zvetsenym povrchem pro lepsi ochlazeni vystupnich spalin) uz vest volnym prostorem za beznou obezdivkou a tuto cast vyuzit k teplovzdusnemu vytapeni prilehleho schodiste a haly.

Je to realna predstava nebo to ma nejaky hacek ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.