Kotelny se zařízeními na plynná paliva

Rubriky:

Reklama
Kotelny se zařízeními na plynná paliva

Od ledna 2005 platí ČSN 07 0703, která uvádí v čl.7.6 "Kotelny musí být vybaveny detekčním systémem se samočinným uzávěrem plynného paliva ...".
V projektové dokumentaci jsem řešil plynovou kotelnu (instalován jeden kotel o výkonu 60 kW) a navrhl jsem detekční systém s uzávěrem typ EVH 1040.02/L. Výrobce PEVEKO charakterizuje tento uzávěr jako havarijní ventil pro plynná paliva resp. jako elektromagnetický ventil, konstrukčně proveden pro ruční otevírání a elektromagnetické uzavírání el. impulzem. Jsem přesvědčen, že jsem splnit požadavky výše uvedeného článku normy.
Kolega projektant části elektro ale oponuje teoretickou možností - v objektu dojde z nějakého důvodu k výpadku elektrické energie, přívod plynu do kotelny zůstane otevřen a v případě úniku plynu v prostoru kotelny po obnovení dodávky el. proudu může dojít k výbuchu.
Prosím o zaslání stanoviska k tomuto názoru. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.