výkon kotle a plynoměr

Reklama
výkon kotle a plynoměr

Jak se tu již někde psalo o měření aktuálního výkonu kotle, tak někdo odpověděl, že se jednoduše odečítá na plynoměru. Tak jsem si to taky zkusil a jaké bylo moje nemilé překvapení, když mi to vůbec nevyšlo. Výchozí údaje: Výkon kondenzačního kotle udávaný výrobcem je 2.2-14kW při teplotě vody 40/30st.C a účinnost při této teplotě je 107% a 2.4-13.5kW při t.vody 80/60st.C a účinnost 96%. Měření jsem několikrát opakoval při min. a při max. výkonu, teplotě vody 40 až 50st.C a vždy mi vyšlo to samé. Po ustálení minimálního resp. max. výkonu jsem za určitý časový úsek v řádu jednotek až desítek minut odečítal stav plynoměru. Za podmínky 10.5kWh/m3 zemn. plynu jsem spočítal příkon a vyšel mi min. příkon 3.4kW a max. příkon 16.0kW a to mi vůbec nesedí. Neznáte někdo příčinu tak velkých odchylek? Teplota plynu a atmosférický tlak snad nemá až tak velký vliv.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.