zateplení bočních stěn řadového RD - rekonstrukce a nástavba

Reklama
zateplení bočních stěn řadového RD - rekonstrukce a nástavba

Zdravím všechny :-)

Hodlám rekonstruovat a nastavovat rodinný domek. Přes porotermy a ytongy jsem se pod tlakem diskusí zde na TZB dopracoval až k NED/PD a teplovzduchu od Atrey.

Bohužel to má dva háčky.
1) Z jedné strany mi zeď v přízemí sousedí se sousedovou garáží (průjezd na dvůr), která je přes zimu nevytápěná (ve velkých mrazech tam tipuju okolo nuly). Zde venkovní zateplení nelze. Jedině vnitřní. Jde o plochu 5,0x2,7 metru, tloušťka 20cm plná pálená cihla.

2) Z druhé strany mi přistavované patro bude přiléhat k sousedovu štítu - nevytápěná půda. Moje spodní zeď (v přízemí) má tloušťku 30cm plná pálená cihla. Takže nad ní to o moc silnější nepostavím. Jde o trojúhelníkový výsek z plochy 10,5x2,6 metru.

Jak to mám udělat, abych z toho vytřískal alepoň NED?

ad 1) co udělá vnitřní kontaktní zateplení 20cm EPS s parozábranou s tou 20cm cihlovou zdí? Promrzat moc nebude, tak snad by to šlo, ne? Máte nějaké návrhy?

ad 2) zde je to horší, sousedova půda určitě vymrzá, zde mám z vnitřního zateplení strach. Jak ale mám do 30-35 cm prostoru dostat nosnou zeď s tep. odporem > 5 až 6? Jedině to postavit z nějakého MEDmaxu, nebo K-Kontrolu? Ale těm jejich odporům se mi stejně nechce moc věřit. Mám si i zde troufnout na vnitřní zateplení a dát nosnou z betonových skořepin? Strop nad tím nebude nosný, jen trámy a izolace + střecha.

Díky za rady.

PS: jak velký tepelný most je betonový základ domu hloubky pouze 60cm v mokré kamenité slínovité půdě? To snad nejde nijak izolovat, jedině naplocho položeným perimetrem pod chodník okolo domu?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.