zateplení bočních stěn řadového RD - rekonstrukce a nástavbaZdravím všechny :-)
Hodlám rekonstruovat a nastavovat rodinný domek. Přes porotermy a ytongy jsem se pod tlakem diskusí zde na TZB dopracoval až k NED/PD a teplovzduchu od Atrey.
Bohužel to má dva háčky.
1) Z jedné strany mi zeď v přízemí sousedí se sousedovou garáží (průjezd na dvůr), která je přes zimu nevytápěná (ve velkých mrazech tam tipuju okolo nuly). Zde venkovní zateplení nelze. Jedině vnitřní. Jde o plochu 5,0x2,7 metru, tloušťka 20cm plná pálená cihla.
2) Z druhé strany mi přistavované patro bude přiléhat k sousedovu štítu - nevytápěná půda. Moje spodní zeď (v přízemí) má tloušťku 30cm plná pálená cihla. Takže nad ní to o moc silnější nepostavím. Jde o trojúhelníkový výsek z plochy 10,5x2,6 metru.
Jak to mám udělat, abych z toho vytřískal alepoň NED?
ad 1) co udělá vnitřní kontaktní zateplení 20cm EPS s parozábranou s tou 20cm cihlovou zdí? Promrzat moc nebude, tak snad by to šlo, ne? Máte nějaké návrhy?
ad 2) zde je to horší, sousedova půda určitě vymrzá, zde mám z vnitřního zateplení strach. Jak ale mám do 30-35 cm prostoru dostat nosnou zeď s tep. odporem > 5 až 6? Jedině to postavit z nějakého MEDmaxu, nebo K-Kontrolu? Ale těm jejich odporům se mi stejně nechce moc věřit. Mám si i zde troufnout na vnitřní zateplení a dát nosnou z betonových skořepin? Strop nad tím nebude nosný, jen trámy a izolace + střecha.
Díky za rady.
PS: jak velký tepelný most je betonový základ domu hloubky pouze 60cm v mokré kamenité slínovité půdě? To snad nejde nijak izolovat, jedině naplocho položeným perimetrem pod chodník okolo domu?