Vykurovanie historickej budovyDobrý deň!
Idem robit rekonštrukciu kúrenia v starom historickom dome (cca 20 miestností o velkosti od 12m2 do 70m2 a max.90m3, stropy od 2.5 do 4m výšky). Dom ma hrúbku muru tak 1-1.2m - rôzne zloženie.Izolačné vlastnosti sú podľa môjho laického názoru velmi slabé + časť stien je vlhká prevaznú časť roku.Pôvodny zámer bolo spravit plyn ale vysoké vstupne náklady a náročnosť ma odradili.Momentálne sa používaju staré akumulačné pece ešte spred roku 1989, ale mám neustále sťažnosti na neschopnosť vykúriť jednotlivé miestnosti zvlášť počas zimy a ku koncu prac. doby. Momentálne sa asi 50% percent miestností nevyuživa a ostatné sa využívajú na podnikatelskú činnosť v podstate 12 hod.denne(obchody,kaderníctvo,reštaurácie). Som naklonený myšlienke spraviť vykurovanie elekt.konvektormi,alebo sálavými panelmi príp.elektrické podlahové kúrenie. Prosil by som o radu ktoré s týchto elektrických zdrojov by bolo pre daný typ domu naj vhodnejšie prípadne ešte nejéké iné možnosti (znova akumulačky?). Bol by som rád keby sa do diskusie pripojil aj p.Smintal. Za všetky rozumné príspevky vopred Ďakujem.