vytápění nového RD

PP Pokorný P @pokorny.p před 19 roky25.11.2005 12:37:00
vytápění nového RD

Dovoluji si auditorium požádat o radu a doporučení. Stojím před rozhodnutím, jaké vytápění v novém RD realizovat. Jsem příznivcem ekonomiky a ekologie, prot jsem na púrvní kolo zvolil TČ. Bylo mi vzhledem kpodlahové ploše, počtu místností a tepelným ztrátám 14kW, doporučeno TČ vzduch-voda s výkonem 14kW. Nejsme příznivci podlahového vytápění, a ani řízené ventilace, proto je zvoleno vytápění deskovými radiátory. POdlahové vytápění je navrženo pouze na WC a koupelny. TEplotní spád otopné soustavy je navržen na 55/45. Nyní, když jsem to náhodou konzultoval s lidmi od topení, tak mě varují, že nedosáhnu potřebné teplotní pohody v místnosti, právě kvůli teplotě vody v otopné soustavě. Tvrdí mi,´že pokud chci vytápět radiátory, bude lepší, když instaluji kondenzační plynový kotel. Plyn mám stejně na hranici pozemku, jen ho natáhnout do domu.
Nejsem odborním, proto prosím o radu. mám dva názory, jeden tvrdí(projektant,výrobci a prodejci TČ), že dům v pohodě vytopím, maximálně v době extrémně nízských teplot připne elektrokotel.
Druzí říkají( lidé, kteří delají EPC), že pokud nebudu mít podlahovku, tak s TČ nedosáhnu toho, abych měl v místnostech příjemně - žena je zvyklá na cca 22-24stupňů C. (:-(( )
Pokorný P.

děkuji za reakce a doporučení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.