Hydraulické doladenie podlahovky

Rubriky:

Hydraulické doladenie podlahovky

Mám novostavbu rodinný dom iba s podlahovým kurením na prízemí a na poschodí. Celkom 180 m2 systém Universa s rúrkami Nioxy. Projekt na podlahove kurenie spracoval projektant a dielo zhotovila firma Universa. Dom má tehly Porotherm 44, je zateplený 5 cm polystyrénom a okná sú plastové 5-komorove typu Trocal. Ohrev zabezpečuje kondenzačný kotol Buderus GB 122 – 24 KW, ktorý je v kotolni v suteréne a termostat ERC je umiestnený v obývačke na prízemí. Na oboch poschodiach sú umiestnené skrinky s rozvádzačmi. Na prízemí kolíše teplota od 23-24.5 stupňa a je všade veľmi príjemne. Podlahy sú v kombinácii s plávajúcou podlahou 8mm hrúbky a keramickou dlažbou. Na poschodí však teploty dosahujú iba okolo 20 stupňov a celkovo necítiť žiadnu tepelnú pohodu. Podlahy sú tu všade laminátové rovnakej hrúbky iba v kúpelni je keramická dlažba a tam je aj o čosi teplejšie. Skúšal som priškrtiť v rozdeľovači na prízemí prietoky vody na všetkých okruhoch, aby mi stúpli prietoky na okruhoch na poschodí, ale veľmi to nepomohlo. Skušal som aj odvzdušniť okruhy, ale nebol v nich žiaden vzduch, aspoň si to myslím. Akurát som si všimol, že dlhšie okruhy reagovali pri ladeni pomalšie, ako kratšie okruhy. V kupeľni sa mi podarilo nastaviť okruh na maximálny prietok, ale potom mi mierne klesol prietok pri ostaných okruhoch. Neviem ako sa to dá doladiť. Je chyba v naladení, v zavzdušnení, alebo je to chyba kotla? Ďakujem za každú radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.