Hydraulické doladenie podlahovkyMám novostavbu rodinný dom iba s podlahovým kurením na prízemí a na poschodí. Celkom 180 m2 systém Universa s rúrkami Nioxy. Projekt na podlahove kurenie spracoval projektant a dielo zhotovila firma Universa. Dom má tehly Porotherm 44, je zateplený 5 cm polystyrénom a okná sú plastové 5-komorove typu Trocal. Ohrev zabezpečuje kondenzačný kotol Buderus GB 122 – 24 KW, ktorý je v kotolni v suteréne a termostat ERC je umiestnený v obývačke na prízemí. Na oboch poschodiach sú umiestnené skrinky s rozvádzačmi. Na prízemí kolíše teplota od 23-24.5 stupňa a je všade veľmi príjemne. Podlahy sú v kombinácii s plávajúcou podlahou 8mm hrúbky a keramickou dlažbou. Na poschodí však teploty dosahujú iba okolo 20 stupňov a celkovo necítiť žiadnu tepelnú pohodu. Podlahy sú tu všade laminátové rovnakej hrúbky iba v kúpelni je keramická dlažba a tam je aj o čosi teplejšie. Skúšal som priškrtiť v rozdeľovači na prízemí prietoky vody na všetkých okruhoch, aby mi stúpli prietoky na okruhoch na poschodí, ale veľmi to nepomohlo. Skušal som aj odvzdušniť okruhy, ale nebol v nich žiaden vzduch, aspoň si to myslím. Akurát som si všimol, že dlhšie okruhy reagovali pri ladeni pomalšie, ako kratšie okruhy. V kupeľni sa mi podarilo nastaviť okruh na maximálny prietok, ale potom mi mierne klesol prietok pri ostaných okruhoch. Neviem ako sa to dá doladiť. Je chyba v naladení, v zavzdušnení, alebo je to chyba kotla? Ďakujem za každú radu.