Energeticky pasivní dům

Reklama
JK Jaroslav Kafka @jaroslav.kafka před 18 roky27.11.2005 14:40:00
Energeticky pasivní dům

Dobre odpoledne preji. Chtel jsem zeptat, zda tu nekdo z diskutujicich ma zkusenosti se stavbou a pouzivanim EPD. Samozrejme s vyjimkou "testovacich" domu v Rychnove, Koberove apod. - o tech stavbach jsem si zde precetl vse, co je na tomto serveru k dispozici :-) Planuju stavbu RD v prubehu pristiho roku a porad vaham jak ten dum postavit.

Vcera jsem byl na kus reci ve vzorovem dome firmy RD Rymarov v Praze a od stavby EPD me dost odrazovali - hlavni argumentem bylo, ze se jedna o nevyzkousene postupy, dale vysoka financni narocnost (pry o 45-60% vice nez u normalniho domu). Dale pak argumentovali tim, ze u EDP se clovek stane "otrokem" vlastniho domu z hlediska obsluhy (rekuperace, pritapeni krbem...). I pres tyto poznamky me porad od EPD nezvyklali. Jak to vidite vy? Diky za poznamky :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

79 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.