Vzduchotechnika - jednotka Atrea + svépomoc

Reklama
Vzduchotechnika - jednotka Atrea + svépomoc

Na RD jsem během realizace hrubé stavby provedl pár, docela zásadních změn, pomocí kterých by měly být tep.ztráty cca 6,5 kW při -15°C, a to včetně větrání. Bez větrání to vychází něco kolem 3,3 kW. Jedná se o podkrovní dům.
S ohledem na nízké ztráty a omezení dalších ztrát větráním zvažuji použití teplovzduchu. Bohužel systém Atrea jako celek je pro mě docela drahý (počítám tak 200-250 tis.) a to mě přimělo k úvaze o stavbě teplovzduchu svépomoci při použití dostupných komponentů.
Rekuperační a větrací jednotku koupím u Atrey, stejně tak i vzduchovody, kolena, odbočky a další materiál by neměl být problém sehnat. Největší potíž vidím v návrhu systému tak, aby fungoval (umístění jednotky, kde vyústit vývody, odkud odsávat starý vzduch, spočítat objemy potřebného vzduchu, jeho rychlost, atd.). Volal jsem snad 5-ti projektantům z okolí, které na svých stránkách Atrea prezentuje, ale ani jeden (!) se už projekcí teplovzduchu údajně nezabývá. Další 2 projektanti, se kterýma pracovně spolupracuji sice mají autorizaci na vzduchotechniku, ale údajně to ještě nedělali (?!), protože je živí "klasika" a jiné projekty (přípojky IS, apod.).
Proto bych velmi uvítal jakékoli připomínky, náměty, doporučení, zkušenosti, atd. Můžete klidně poslat maila s infem, budu určitě rád.
P.S. Pokud někdo v okolí Opavy zrovna nějaké takové rozvody v baráku děláte, tak rád pomůžu, abych získal informace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.