Termoizolační zdící materiál (R=5,6mKW), ano či ne? Poradíte?

Reklama
Termoizolační zdící materiál (R=5,6mKW), ano či ne? Poradíte?

Ahoj všichni,

jsem teď před rozhodnutím zda použít úplně nový materiál (30cm – 536 kmW) a nebo cihlu a EPS (24+15 - 4,7kMW). Vzhledem k úzkému pozemku je ten nový materiál pro mne přijatelnější. Zajímal by mě názor na tento materiál od nějakého odborníka, pokud se mezi Vámi najde, ale budu rád i za jakýkoliv jiný názor. Moc předem děkuji.

Jedná se o zcela nový materiál, betonová skořepina o síle 1 cm a uvnitř polystyren. Výhody, které mi byly prezentovány – R=5,6 mKW, nepracuje, nemusí vymrzat, rosný bod není ve zdivu, pevnost větší než běžné materiály. Přikládám dva soubory s technickými listy, které jsem od nich obdržel.

Zajímalo by mě co si myslíte o tepelném mostu. Je tady nějaký odborník?? Tvrdí mi, že šířka 1 cm (podle mě 2 cm, když jsou dvě cihly na sobě) je tak malá vzhledem k šířce cihly, že tam tepelný most nevzniká.

Dále mě zajímá, co si myslíte o pevnosti takovéto konstrukce. Také mě děsí představa, kdyby nedej bože, začalo hořet, že ten polystyren shoří a jak provést případné zateplení znovu. Ale to je asi hodně laická představa :-), snad ta skořepina toto eliminuje, nebo pomůže dobré pojištění proti těmto okolnostem :-). Je má obava opodstatněná?

Zajímal by mě názor nějakého odborníka na tento materiál (výhody, nevýhody), ale budu rád i za jakýkoliv jiný názor. Moc předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.