Termoizolační zdící materiál (R=5,6mKW), ano či ne? Poradíte?Ahoj všichni,
jsem teď před rozhodnutím zda použít úplně nový materiál (30cm – 536 kmW) a nebo cihlu a EPS (24+15 - 4,7kMW). Vzhledem k úzkému pozemku je ten nový materiál pro mne přijatelnější. Zajímal by mě názor na tento materiál od nějakého odborníka, pokud se mezi Vámi najde, ale budu rád i za jakýkoliv jiný názor. Moc předem děkuji.
Jedná se o zcela nový materiál, betonová skořepina o síle 1 cm a uvnitř polystyren. Výhody, které mi byly prezentovány – R=5,6 mKW, nepracuje, nemusí vymrzat, rosný bod není ve zdivu, pevnost větší než běžné materiály. Přikládám dva soubory s technickými listy, které jsem od nich obdržel.
Zajímalo by mě co si myslíte o tepelném mostu. Je tady nějaký odborník?? Tvrdí mi, že šířka 1 cm (podle mě 2 cm, když jsou dvě cihly na sobě) je tak malá vzhledem k šířce cihly, že tam tepelný most nevzniká.
Dále mě zajímá, co si myslíte o pevnosti takovéto konstrukce. Také mě děsí představa, kdyby nedej bože, začalo hořet, že ten polystyren shoří a jak provést případné zateplení znovu. Ale to je asi hodně laická představa :-), snad ta skořepina toto eliminuje, nebo pomůže dobré pojištění proti těmto okolnostem :-). Je má obava opodstatněná?
Zajímal by mě názor nějakého odborníka na tento materiál (výhody, nevýhody), ale budu rád i za jakýkoliv jiný názor. Moc předem děkuji.