Tabulka

Rubriky:

Reklama
Tabulka

Přešel jsem z vytápění pevnými palivy na elektřinu, takže z vlastní zkušenosti k tabulce pouze dodám: cena za uhlí je již zcela jiná, než je v tabulce, dnes je téměř 2000 Kč/t. Navíc kvalita hnědého uhlí je dnes tak strašná, že ho spálím o třetinu více než třeba před 5 lety. Když např. spálím 8 tun uhlí, cena je cca 16 tis. Pokud dům zateplím, s uhlím moc neušetřím, protože přiložit musím, jinak kotel vyhasne. Tabulka mi spočítala, že u přímotopného vytápění spotřebuji 22,5 tis. kWh, ve skutečnosti je to však 16 tis. kWh. Takže rozdíl v ceně oproti hnědému uhlí je 3-4 tis. Kč a ne 21 tis. (!!!), jak mi ukazuje tabulka. Navíc paušál 500 Kč za sazbu D26 je rozpuštěn do ceny za 1 kWh - což je nesmysl, protože paušál se mi "vrátí" nižší sazbou elektřiny po dobu 20 hod. denně. Dále by bylo také zajímavé, kdyby tabulka např. zhodnotila pořizovací náklady, vedlejší náklady (např. potřeba dřeva na roztápění...) a také výsledný komfort.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.