Zateplení – detail základy

Reklama
Zateplení – detail základy

Zajímalo by mě, jak byste řešili následující detail:
Budu zateplovat starší domek nalepením EPS (nevím zatím kolik, třeba 15cm). RD je podřezán s vloženou plastovou fólií. Pod touto hydroizolací jsou základy z cihel. Díky vlhkosti nebyl stav základů v nijak dobrém stavu. Firma mi po podřezání základy obkopala asi do hloubky 70cm, základy vyspravila a omítla cementovou maltou. Po té přiložila nopkovou fólii a přes ni zvenku ukotvila XPS tl.2cm až do hloubky 50cm. Navrch to něčím (nevím jak se to jmenuje) přikryla a zasypala kačírkem. Na dně je drenážní roura. Pod hydroizolací k nopkové fólii (a XPS) je mezera do 1cm. Prý toto řešení chrání základy před mrazem a současně umožňuje jejich vysychání. O tom sice nejsem přesvědčen, ale už s tím asi mnoho nenadělám, to mi je jasné.
Jak byste nyní řešili napojení EPS k základům? Kdybych ještě přes XPS nalepil další XPS, tak bych sice základy zateplil, ale uzavřel bych to, základy by nevětraly. Kdybych použil patní lištu hned nad hydroizolací, pod ní už nic, tak tu mám zase tepelný most tvořený tou lištou a hlavně mezerou směrem k XPS.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.