Tepelné čerpadlo vzduch vzduchStavím podkrovní domek Porotherm 44 tepelně izolační malta obytná plocha 180m2 tepelné ztráty v projektu s 5cm izolace 8,4kW Tu izolaci ale asi nebudu dávat, chtěl bych totiž dům obložit cihlovým obkladem, nevím ale o kolik se mi zvednou tepelné ztráty. V oběktu chci instalovat elektrické topení. Přízemí a koupelny topný kábel ostatní sálavé topné panely a navíc do tří místností 27m2,35m2,54m2 klimatizace s tepelným čerpadlem. V přízemí bude krbová vložka hned vedle schodiště. Rozvody teplého vzduchu nechci dělat z důvodu přenosu zvuku . Teplo se i tak bude tlačit nahoru samo. Regulaci chci ponechat na jednotlivých přímotopech prostě termostat si ten svůj úsek uhlídá. Tak že mám takovou vizi topit klimatizacemi s tepelným čerpadlem dokud to půjde, poté elektřina a ve špičkách a o vánocích krb. Co vy na to? Je to blbost nebo reálná možnost jak za rozumné peníze dostat do domu tepelné čerpadlo. Vím že klimatizační jednotky mají velice rozdílné užitné vlastnosti i cenu Já se díval snad už po všem ale v rozumné ceně/výkon energetická účinnost A, topí do -15 jsem našel jen Hitachi SUMMIT - invertor ceny bez daně podle topného výkonu 2,5kW...15900,- 3,4kW...17600,- 4,2kW...21000,- 6,5kW...31800,- Prosím o vaše názory nebo zkušenosti s něčím podobným.