Kam umistit rozvody VZT???Chci do domu podlahove topeni ale zaroven rizene vetrani s rekuperaci. Jen premyslim, jak tam udelat ty rozvody, aby to vyslo nejlevneji.
Projektant na VZT mi rekl, ze odsavani musi byt ve strope, a vydechy mohou byt kdekoliv, strop i podlaha.
RD prizemi a podkrovi. Dole 2 pokoje + 1WC, 1koupelna vcetne WC, 1 kuchyn a v podkrovi 4 pokoje, 1 WC a 1koupelna vcetne WC.
Varianta 1. Rozvody udelat v podlahach. Toto reseni se mi zda jako asi nejdrazsi, pac bych musel zvysovat tloustku polystyrenu aby se to tam veslo. Navic si dokazu predstavit konplikace pri stavbe, az by po tom delnici slapali.
Cili rozvody by byly v obou podlahach a jeste odvod vzduchu pod stropem. Takze v podstate 4 urovne.
Varianta 2. Vse dat pod strop v prizemi. Udelat si tam 10cm podhled ze sadrose a do nej vse narvat. Takze vydechy pro prizemi by byly ze stropu a v 1. patre prostupama z prizemi v podlaze. Odsavani koupelny a WC v 1. patre bych resil vytazenim jedne vetve v pricce ke stropu, kde by byl otvor.
Co vy na to? Poradite mi co si myslite, ze by bylo nejlepsi a hlavne nejlevnejsi.
Rikam si, ze druha varianta by se dala vyuzit na reseni zabudovovanych bodovek do stropu a zaroven ruznourovnovy strop (neprime osvetleni atd) pokud by tam byl jen beton, jedine reseni co se osvetleni tyce by asi bylo klasicke lustry, coz nesnasim. Suma sumarum, vidim v te druhe moznosti i dalsi vyuziti, takze jsem zatim naklonen prave ji.
Necham si ale rad poradit.
Predem diky za reakce