tlak vody

Reklama
tlak vody

Moj problem nastal vtedy ked som zacal kurit v krbe.odvtedy kotol protherm panter s prietokovym ohrevom vody nadskakoval iba od stvrtej do pol osmej rano.kotol vykurovaciu vodu zohrieva na 70st.C.pociatocny stav tlaku pri studenej vode je 1,2bar.hned ako sa zacne kurit sa zapne aj cerpadlo a ten tlak hned stupne na 1,5bar.pokym kotol vykurovaciu vodu zohreje na 70 st.C ten tlak stupne az na 2,2 bar.ked prestane kurit cerpadlo este asi minutu bezi,tlak je stale 2,2 bar.no akonahle vypne aj cerpadlo tlak hned klesne na 1,9bar.no a potom postupne tlak klesa,no neviem ci priamoumerne s teplotou,skor nie,pretoze kotol je aj s prietokovym ohrevom vody a ta teplota na displey dost kolise,az klesne na cca 20st.Ctlak vtedy klesne na 0,9-0,8bar.vtedy mi blika kontrolka,ze je nizky tlak.ked system nedotlakujem,tak mi kotol vypne.stava sa mi to asi raz za tri dni.radiatory su dokladne odvzdusnene.
Dnes boli servisaci-kurenari,no s takym vysokym kolisanim tlaku sa este nestretli.nevedeli co robit,niekolko krat natlakovali expanzku na 1,2-1,5bar a skusali kadeco,volali kolegom.no nakoniec doniesli druhu expanzku,ktora bola natlakovana na 0,85bar,vodu dopustili na 1,2 a spustili kurenie.kotol vodu zohrial na 65 st.C(znizili zo 70 na 65 st.C)a tlak stupol na 1,9 bar.kurenie sa vyplo a tlak pomaly klesol na terajsich 1,1 bar.
Asi mesiac som chodil a sledoval radiatory a steny,termoventily ,spoje a kadeco ine,ci nenajdem niekde vodu,vlhkost....nenasiel som nic.hladal som aj po nociach kedy je voda studena a myslel som si,ze skor nieco najdem.kotol teraz bezi stvrtu sezonu.majstri hovorili,ze ked nepomoze ta druha expanzka,tak musi tlak unikat niekde na spojoch v podlahe alebo niekde mimo kotla.napustia nejaku tekutinu do systemu.ta tekutina by mala utesnit miesta uniku.tak a to je vsetko.vsimol som si ,ze automaticky odvzdusnovak je casto mokry....aj tade by mohol unikat tlak .asi by ho trebalo vycistit.nemoze to kolisanie tlaku sposobovat trojcestny ventil?kotol ma tri roky a servis na nom nebol robeny ziadny.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.