Teplovzdusne topeni + podlahove ????

Reklama
Teplovzdusne topeni + podlahove ????

Ahoj

do vcerejsiho dne jsme pocitali jen s podlahovym topenim + rizene vetrani s rekuperaci.

ALE

v dome mame planovany krb, jako alternativu, ci doplnek pro hooodne chladne mesice. Vcera jsem navstivil projektanta na VZT a tem mi nabizel, ze by bylo lepsi misto te vetraci jednotky tam dat rovnou teplovzdusnou, ktera umi pracovat i s krbem. Pry by se nechala ta podlahovka jako hlavni zdroj topeni, ale pokud bych zatopil v krbu, tak by ten vzduch byl primi natazen do jednotky a rozveden po dome. Pry s tim souvisi i slozitejsi system rozvodu, ktery bude muset byt delany jako pro teplovzdusne topeni. Pokud bych pry chtel, tak budu moci pouzivat i teplovdusne topeni, ktere ale nebude stavene na to, aby utahlo cely barak treba v lednu.

Jinak take planujeme akumulacni nadrz cca 1kubik napojenou jak na tu jednotku tak i na podlahovku. je take od Atrei.

Mno co si o tom myslite? Bojim se jednak celkove ceny i pripadnych problemu

Puvodne jsem ten vzduch z krbu chtel rozvest samostanymi rozvody ale on mi rikal, ze by bylo efektivnejsi prejit na tento system.

CO vy na to?

Mno nevim

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.