Provoz TČDobrý den, jaký je potřeba teplotní spád na tepelném čerpadle aby mělo ideální účinnost. Je možné v něco málo podnulových teplotách vytopit RD ve výstavbě s podlahovým vytápěním, kde je špatně provedena tepelná izolace v podlaze, a to 2cm. objem topného média je cca 200l. Jako další zdroj je tam 12kW elektrokotel, který sám osobě má problém tuto otopnou soustavu natopit (lépe řečeno není schopen natopit)ve stejném intervalu jako TČ než začne odmrazovat. Kotel mi natopí vodu na cca 40°C a vrací se mi voda o teplotě cca 20°C (po delší době teplota zpátečky stoupá,ale pouze v případě vytápění kotlem). TČ čerpadlo není schopné natopit systém s podlahovým vytápěním, když podlahovku zavřu je vše v pořádku. TČ vzduch-voda má výkon 7kW při -5°C. co se děje v TČ při takto nízké teplotě zpátečky, dochází tam k nedostatečnému odpařování chladiva? chladivo je R407C. Jaká je odpařovací teplota tohoto chladiva. Je možné že při vyšších venkovních teplotách bude TČ fungovat správně? pokud máte podobnou zkušenost a můžete mi na nějakou otázku odpovědět, děkuji. p.Hoff