Problém s projektováním plynového kotle

Rubriky:

Reklama
Problém s projektováním plynového kotle

Dobrý den,
řeším problém s projektantem plynu. Chceme umístit nový plynový kotel (Dakon Dagas 01) do prostoru komory. Komora má rozměry 1,5 m šířka x 5 m délka x 2,8 m výška. Projektant mi řekl, že musí být kotel s odtahem do komína a s extra přívodem vzduchu trubkou zvenku (trubka 5 m na délku místnosti ústící skrz zeď venku).

Vzhledem k tomu, že se v této problematice neorientuji prosím proto o rady v následujících otázkách:

1. Je skutečně nutné, aby bylo provedeno vedení vzduchu z venkovního prostoru? To vedení mi až tak nevadí, co mi vadí na tomto řešení více je to, že kotel musí být umístěn v odvětrané skříni. To mi jako chce projektant říct, že kotel s odtahem do komína není možné použít prakticky v žádném menším prostoru? Samozřejmě není problém udělat otvory do dveří.

2. Bydlíme v 1. poschodí činžovního domu. Celkově je v domu poschodí 5. Tj. výška komínu od vyústění kotle je cca 12 - 15m. Navrhoval jsem tedy, zda se nemůže použít kotel turbo s odtahem umístěným do komína a s tím 5m extra nasáváním z venkovního prostoru. Psal jsem do Dakonu, zda je to technicky s vybraným kotlem možné a bylo mi potvrzeno, že ano. Nicméně tento návrh byl zamítnut, že to není možné, že existuje nějaká max. délka odtahu + přívodu nějakých 15m a že v součtu vzdáleností jsem to překročili. Je to skutečně pravda?

3. V kuchyni, která sousedí s komorou s plyn. kotlem, budeme mít plynovou varnou desku. Projektant k mému úžasu navrhnul toto: Digestoř, umístěná nad varnou deskou, MUSÍ být propojena přes elektroventil. Otevření přívodu plynu pro varnou desku bude blokováno na chod ventilátoru digestoře.

Asi jsem úplný blázen, ale jsou tyto úpravy skutečně nutné?

Pokud by popisované úpravy byly nutné z důvodu nějakých nařízení a vyhlášek, můžete mi prosím napsat čísla těch vyhlášek, ať si je mohu přečíst?

Děkuji za pomoc,
David Menšík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.