Čím vytápět Atreu a TUVJsem ve fázi zrodu projektu pro NED, uvažuji o vytápění řízeným větráním s rekuperací Atrea + krb(horko vzduch).Jediná možnost jak topit do Atrey je u mě elektřina (sazby D35,D45) .Je vhodné použít IZT (600 l nebo 900 l) s topnými el.tělesy a hadem pro TUV? K použití solárního systému jsem se ještě jednoznačně nerozhodl,neboť sklon střechy mám 35°na JV, štít na JZ. Jaká je účinnost při použití TUV z IZT, když mám ke koupelnám asi 5m a do kuchyně asi 10m potrubí? A co se stane když budu jen lehce nebo vůbec topit do Atrey a budu muset ohřívat celou IZT kvůli teplé TUV ? Když se použije sólo bojler, byl by blíže odběrům. Jak se pak ohřívá Atrea z elektrokotle? Je potřeba nějaká akumulační nádrž. Určitá varianta by asi byla použít IZT i bojler a to tak, že by se v zimě jeho voda předehřála v IZT a v létě by do něj tekla studená, nevyužije se ale výhoda čerstvé teplé vody, která se v bojleru zastaví, a ve velkém množství zestárne.Máte někdo praktickou zkušenost, nebo jednoduché řěšení?